Gransnäs nya profil

Gransnäs Ungdomsgård har ny grafisk profil

Just nu pågår arbetet med att skapa färger, former och trycksaker till Gransnäs Ungdomsgård. Den nya logotypen är på plats, redo att användas. Och nu är den nya hemsidan igång.

Fredrik Bäckhjem Hellberg, föreståndare på Gransnäs. berättar att han vill lyfta in Gransnäs kommunikation i 2020-talet:

- Nu när gården fått en ny föreståndare är det dags för några uppdateringar och en viktig del är hur vi kommunicerar. Grunden till en bra kommunikation är en tilltalande grafisk profil! Arbetet med att uppdatera Gransnäs grafiska profil pågår under hösten och vintern 2019. Förutom att bygga en ny hemsida från grunden kommer allt från kockskjortor och serveringsskjortor till kuvertpapper och en ny skylt till infarten att beställas.


Fredrik berättar vidare att den nya logotypen andas rörelse:

- Det är ofta mycket liv och rörelse på gården, inte minst på helger men framförallt under sommaren. Den gröna färgen får mig just att tänka på liv, allt som finns i Guds skapelse. Det får mig att känna tacksamhet - tacksamhet för alla ungdomar som kommer till oss och tacksamhet för det lilla paradiset i Guds skapelse som vi kallar Gransnäs!


Att visa lugnet vid Assjön, sången vid lägerelden, morgonbönen i kapellet och kanotfärden i solnedgången genom färg, text och logotyp är en kreativ utmaning. Daniel Lönnbäck, anställd som kommunikatör på Linköpings stiftskansli, berättar om euforin som infann sig när helt rätt teckensnitt uppenbarade sig:

- Vi har hittat ett harmoniskt, varmt teckensnitt som heter ”Lato”. Det är utvecklat av en Warszawabaserad designer och betyder ”sommar” på polska – sammanträffandet är närmast magiskt. Låt sommaren fylla lummiga Gransnäs Ungomsgårds kommunikation!


Arbetet med Gransnäs kommunikation har Daniel Lönnbäck utfört inom ramen för servicebyrån i Linköpings stift. Förutom ekonomi, lön, HR och juridik erbjuder servicebyrån sedan ett tag tillbaka kommunikationstjänster. Christine Selse, kommunikationschef i stiftsorganisationen:

- Jätteroligt att vi fick förtroendet att jobba fram ett nytt uttryck för Gransnäs. Det är lätt att tro att jobb av det här slaget måste utföras av en stor reklambyrå och kosta stora summor pengar. Daniel var helt perfekt för uppdraget - självklart för sin kompetens som grafisk formgivare och fotograf - men också för att han är en del av konfirmandarbetet i stiftsorganisationen och kunde ta med sig den kunskapen i arbetet. 

Address

Gransnäs Ungdomsgård

Assjö Gransnäs 2

578 93 Aneby

Email post@gransnas.se

Telefon Föreståndare Fredrik Bäckhjem Hellberg
0381-70087 
Gården 0381-70091

© Copyright. All Rights Reserved.

VI SES PÅ GRANSNÄS!

Gransnäs ungdomsgård är en plats där du kan släppa vardagen för att kunna fokusera.

På sommaren finns det underbar natur runt hörnet och på vintern värmer brasan dig. Hitta naturen, andakten och rörelsen på Gransnäs!

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera